Gastrino – nytt eget varumärke för storkök

Gastrino nytt eget varumärke för storkök

Gastrino heter Axfoods nya egna varumärke som främst vänder sig till restaurangbranschen. I januari 2020 finns de första Gastrino-produkterna ute i butik.Varumärket och produkterna är framtagna i samarbete mellan Dagab, Axfoods bolag för inköp och logistik, och Axfood Snabbgross.

De första produkterna kommer att lanseras under januari 2020 och kommer att finnas i samtliga av Axfood Snabbgross 25 butiker runt om i Sverige. I ett första steg rör det sig om ett 30-tal artiklar som exempelvis pasta, krossade tomater, pesto, oliver, ägg, hamburgerdressing och bearnaisesås.

- Vår förhoppning framåt är att kunna lansera många nya Gastrino-produkter som bidrar till enkelhet och matglädje för våra restaurangkunder, säger Per Engström, marknads- och e-handelschef för Axfood Snabbgross.

Produkterna är i storpack och i första hand framtagna för storkök. Vissa produkter kommer även gå att köpa hos Axfoodfamiljens övriga kedjor.

Axfood Snabbgross är Axfood-koncernens restauranggrossist och Sveriges ledande hämtgrossist med inriktning mot restaurang, fast food och café. Axfood Snabbgross har under de senaste åren haft en stark tillväxt och ökat mer än övriga marknaden.

- Genom att erbjuda ett starkt och pålitligt eget varumärke som Gastrino vill vi flytta fram vår marknadsposition ytterligare, säger Eva Pettersson, vd för Axfood Snabbgross.

För ytterligare information kontakta:

  • Axfoods pressavdelning, telefon 0702-89 89 83
  • Per Engström, marknad- och e-handelschef Axfood Snabbgross, telefon 073-807 33 95


Axfood ska vara ledande inom bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash. Tillsammans har koncernen drygt 10 000 medarbetare och en omsättning om knappt 50 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Läs mer på www.axfood.se


Uppgifter

  • Titel: Gastrino – nytt eget varumärke för storkök
  • Typ: Pressmeddelande
  • Bolag: Axfood AB
  • Datum: 11 december 2019
  • Tidpunkt: 07:00:00