Den populära sparekonomen Johanna Kull lämnar sitt uppdrag — men stannar kvar inom Avanza med en ny tjänst.

Allt fler banker har de senaste åren börjat möta småspararna, dels för att öka den generella kunskapen kring privatekonomi men också för att ha ett ansikte utåt som är både tillgängliga och hjälpliga.

En av dessa banker är Avanza, som först med Claes Hemberg och sedan med efterträdaren Johanna Kull gjorde sig själva till småspararnas alternativ; deras sparekonomer turnerar riket runt för att föreläsa på både högskolor och grundskolor om privatekonomi och sparande, och finns dessutom i sociala medier där privatpersoner kan få svar på sina frågor.


Fokus på hållbarhet

När Johanna Kull nu lämnar sin tjänst som sparekonom beger hon sig inte speciellt långt; hon stannar kvar inom banken och axlar istället rollen som hållbarhetsansvarig, både rörande bankens egna värdepapper och dess totala utbud av värdepapper.

Detta är ett tydligt tecken på att Avanza fortsatt värdesätter hållbara investeringar samt vill förbättra och förtydliga de förutsättningar bankens kunder har när de vill kunna välja hållbara fonder, börshandlade fonder och aktier att köpa för sina sparpengar.

Grattis till den nya tjänsten, Johanna!

Värdepapper

Den här artikeln handlar om följande värdepapper:

VärdepapperISIN-kodHitta hos
Avanza Bank HoldingSE0000170110Avanza

Om artikeln

  • Titel: Ny tjänst för Johanna Kull
  • Skribent: Finansbladet
  • Publicerad: 23 oktober 2020

Information om värdepapper och investeringar är inte köpråd utan bara information. Den här artikeln kan innehålla faktafel — upptäcker du några får du gärna anmäla det.