Regeringen hoppas kunna bekämpa coronaviruset mer effektivt genom att temporärt ta bort karensdagen helt och hållet.

Förslag har kommit från flera håll om att förenkla för personer som behöver vara hemma från jobbet, men som kanske inte känner att de har råd med karensdagen.

Om regeringen på allvar vill förhindra en storskalig spridning i Sverige är detta ett väldigt viktigt steg, men trots att många är överens om nyttan var det många som tvivlade på att detta skulle göra.


Besked från regeringen

I dag meddelande dock regeringen vid en presskonferens att de avser ta bort karensdagen helt och hållet under en tidsbegränsad period.

Inledningsvis har perioden bestämts till 45 dagar, alltså en och en halv månad, och om det sedan behövs ytterligare tid tas det upp igen närmre periodens slut.

Hoppas på resultat

Förhoppningsvis ger detta gott resultat som ett försök att förhindra en större spridning i Sverige, även om det dyker upp nya fall varje dag.

Världshälsoorganisationen WHO publicerar varje dag en sammanfattning över smittspridning världen över — titta där och hos Smittskyddsinstitutet för officiell och aktuell information om spridningen av COVID-19, även känt som coronaviruset.


Om artikeln

  • Titel: Karensdagen slopas
  • Skribent: Finansbladet
  • Publicerad: 11 mars 2020

Information om värdepapper och investeringar är inte köpråd utan bara information. Den här artikeln kan innehålla faktafel — upptäcker du några får du gärna anmäla det.