Bassem Saleh utsedd till ny VD i TFS

Bassem Saleh utsedd till ny VD i TFS

Bassem Saleh har utsetts till ny VD i TFS. Bassem är Chief Medical Officer på TFS och Executive Vice President för Clinical Development Services, det största affärsområdet i TFS. Han tillträder sin roll som VD idag, 17 december. János Filakovský avgår från sin tjänst som VD och lämnar företaget.Bassem Saleh har bra ledaregenskaper och lång branscherfarenhet från både CROs (Contract Research Organisations) och Biopharma inklusive Premiere Research, ICON, PRAHS samt Chugai (Roche-gruppen). Senast har Bassem varit Executive Vice President för TFS största affärsområde Clinical Development Services (CDS) med starka resultat och är en uppskattad ledare i företaget. Bassem är läkare och specialist inom farmaceutisk medicin och onkologi.

"Bassem har imponerat på TFS styrelse med de resultat han har levererat i verksamheten. Han är en uppskattad ledare på TFS och med sin bakgrund inom branschen tror vi att han är en idealisk person att vidareutveckla TFS som VD. Vi tackar János för hans bidrag till TFS", säger Jonas Wiström, VD för Ratos och chef för affärsområdet Industry.

Ratos blev ägare i TFS 2015. På uppdrag av sina kunder bedriver bolaget kliniska studier i mer än 40 länder världen över och arbetar med en bred internationell kundbas av ledande forskningsföretag. Intäkterna för rullande 12 månader per 30 september 2019 uppgick till 86,0 MEUR och EBITA till 1,8 MEUR.


För ytterligare information:
Jonas Wiström, VD och koncernchef, Ratos, 08-700 17 00
Per Magnusson, Styrelseordförande, TFS och Director Operations, Ratos, 070-676 64 26
Helene Gustafsson, IR- och presschef, Ratos, 070-868 40 50

Om Ratos:
Ratos är ett investeringsbolag som utvecklar onoterade medelstora bolag med bas i Norden. Målet är att som aktiva ägare bidra till långsiktig och hållbar utveckling i bolagen. Ratos är börsnoterat och investerar kapital från egen balansräkning och har därmed en flexibel ägarhorisont. Ratos 12 bolag är indelade i tre affärsområden; Construction & Services, Consumer & Technology och Industry. Totalt sysselsätter bolagen cirka 12 300 medarbetare.


Uppgifter

  • Titel: Bassem Saleh utsedd till ny VD i TFS
  • Typ: Pressmeddelande
  • Bolag: Ratos AB
  • Datum: 17 december 2019