Axfood presenterar framtidens logistiklösning vid kapitalmarknadsdag

Axfood håller idag kapitalmarknadsdag. Temat för kapitalmarknadsdagen är framtidens logistik och det nya högautomatiserade logistikcentret i Bålsta.Kapitalmarknadsdagen leds av vd och koncernchef Klas Balkow och medverkar gör Anders Lexmon, ekonomi- och finansdirektör. Agendan består av presentationer från Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag, som ges av vd Nicholas Pettersson, programansvarig Bålsta logistikcenter Per Gifvas, logistikchef Raymond Lundmark och transportchef Helena Blom. Dessutom gästas kapitalmarknadsdagen av Helmut Prischenk, vd Witron som är vald automationsleverantör för det nya logistikcentret.

Vid kapitalmarknadsdagen bekräftar Axfood investeringen avseende automation för det nya logistikcentret om 240 MEUR enligt den betalningsplan, finansiering och valutasäkring som tidigare kommunicerats. Vidare redogörs för förberedelser, tidplan och kringliggande transportlösningar för det nya logistikcentret. Witron presenterar styrkan i och utformningen av den avtalade automationslösningen.

\– För att säkerställa effektiva dagliga varuleveranser till våra butiker och hållbara hemleveranser för vår stadigt växande e-handel, är en flexibel och i varje led optimerad logistikkedja avgörande. Vi har påbörjat resan mot en hög automationsgrad genom ett antal viktiga steg. Idag presenterar vi mer utförligt planen för etableringen av vårt högautomatiserade logistikcenter utanför Stockholm. Med detta tar vi ett stort steg in i framtiden och stärker hela Axfood-familjens konkurrenskraft, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

För ytterligare information kontakta:

  • Axfoods pressavdelning, telefon 0702-89 89 83

Axfood ska vara ledande inom bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash. Tillsammans har koncernen drygt 10 000 medarbetare och en omsättning om knappt 50 miljarder kronor. Axfoods aktie är sedan år 1997 noterad på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. Läs mer på www.axfood.se


Uppgifter

  • Titel: Axfood presenterar framtidens logistiklösning vid kapitalmarknadsdag
  • Typ: Pressmeddelande
  • Bolag: Axfood AB
  • Datum: 5 december 2019